Afvoer verstopt

Afvoer ontstoppen? Het is vervelend als het water niet meer door de afvoerleiding wegloopt. Meestal is vervuiling door gebruik de oorzaak. Het is ook mogelijk dat er iets in de afvoer terecht is gekomen wat een verstopping in de afvoerleiding heeft veroorzaakt. Verstoppingen zijn niet helemaal te voorkomen de meeste worden veroorzaakt door het gebruik. De meest voorkomende zijn door zeep, verkalking en boomwortels. Als er vervuiling in de afvoer zit kunt u dit mogelijk nog zelf de afvoer ontstoppen met een plopper of een vloeibaar ontstoppingsmiddel. Lukt dit niet dan zit de afvoer serieus verstopt en zult u een ontstoppingsbedrijf moeten inschakelen om de verstopping te ontstoppen.

De meeste verstoppingen in de afvoer komen voor bij:

 • Wasmachine
 • Gootsteen / keuken
 • Douche
 • Bad
 • Vaatwasser
 • Toilet

Een riool-afvoer blokkade

Is het afvoer-riool ergens geblokkeerd dan kan het water niet meer door het riool wegstromen richting gemeente het water loopt dan slecht door. Dit is vaak te merken als het water in het toilet, gootsteen/keuken of badkamer blijft staan. Het is dan mogelijk dat de rioleringen een keer grondig gereinigd dient te worden. Dit kan op verschillende manieren ons ontstoppingsbedrijf kijkt ter plaatse wat de beste mogelijkheden zijn om de riool-afvoer te reinigen. De blokkade kan op verschillende manieren uit de riool-afvoer ontstopt worden. Onze rioolservice bus is compleet ingericht met diverse machines en camera’s om de blokkade op te sporen en te ontstoppen.

Keuken afvoer verstopt?

Als de gootsteen-keuken afvoerleiding verstopt zit. Dan is het goed mogelijk dat het afvoer probleem in de sifon/zwanenhals zit. Deze sifon/zwanenhals is makkelijk te demonteren of te openen en dan kunt u de vervuiling er zelf uit peuteren met een schroevendraaier. Soms lukt het daarmee en loopt de afvoer weer goed door en is het probleem opgelost. Na het verwijderen van de vervuiling kunt u het beste de afvoer goed na spoelen met kokend heet water met soda. Het beste gaat dit door de gootsteen vol te zetten en dan ineens door te laten lopen. Is het niet gelukt dan kan ons ontstoppingsbedrijf  kan helpen om de verstopping uit de keuken afvoer te ontstoppen. Wilt u meer weten kunt u contact met ons opnemen.

Afvoer douche putje of ligbad verstopt?

In de badkamer kan er ook het een en ander verstopt raken zoals het bad, wastafel, douche, toilet of wasmachine. Het is niet fijn als het water niet wegloopt en de badkamer blank kan komen te staan. Bij een verstopte afvoer is het ook meestal zo dat de afvoeren gaan stinken. Het douche putje is vaak makkelijk uit elkaar te halen. Daardoor zijn zeepresten en haren makkelijk zelf te verwijderen.

Bij een ligbad of douchebak is dit wat lastiger Bij de douchebak kan geprobeerd worden door de douchekop van de slang te draaien en deze met een doek op de afvoer te zetten. Daarna moet de slang heel goed op de afvoer gehouden worden en dan de kraan vol open zetten. Bij het bad is dat niet raadzaam omdat te doen. Bij het ligbad kan er het beste een ouderwetse plopper gebruikt worden. Als er een waterzuiger bij de hand is kan deze ook gebruikt worden. De zuigslang moet dan op de afvoer gezet worden en het overstort dicht gehouden worden met een doek of plopper.

Een vloeibaar ontstoppingsmiddel wil ook weleens uitkomst bieden. Gebruik ontstoppingsmiddel niet te vaak want dit is slecht voor de afvoerleidingen. Probeer dit alleen als alle andere tips niet werken. Na ontstoppingsmiddel gebruikt te hebben en de afvoer mocht niet open zijn gegaan ga er dan niet mee door. Het gaat dan hoogstwaarschijnlijk toch niet meer lukken om de afvoerleiding te ontstoppen. Schakel dan ons ontstoppingsbedrijf in om het rioolprobleem snel weer op te lossen.

Deskundig ontstoppen

Bij ons ontstoppingsbedrijf kunnen wij u zeker van dienst zijn om de riool-afvoerleiding te ontstoppen. Onze medewerker heeft zeer veel werkervaring op het gebied van rioolproblemen oplossen. Mocht de keuken afvoerleiding regelmatig dicht zitten en is deze al vaker ontstopt laat onze professional er dan eens goed nakijken. Onze rioolservicemedewerker kan het mogelijk wel oplossen voor langere tijd. Mocht het nodig zijn om een rioolcamera inspectie uit te voeren of de leiding te traceren. Onze servicewagen is ingericht met diverse ontstoppingsmachine’ s en inspectie apparatuur om alle afvoeren te inspecteren of te ontstoppen. Na het uitvoeren van een inspectie krijgt u een jaar garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.

Verschillende manieren van ontstoppen

Meestal zijn vloeibare ontstoppingsmiddelen de meest gebruikte manier voor het ontstoppen van de keuken afvoerleiding. De ouderwetse plopper is ook een veel voorkomende manier om de verstopte afvoerleiding weer open te krijgen. Met een ontstoppingsveer kan ook geprobeerd worden om de vervuilde afvoerleiding weer open te krijgen. Deze laatste is zelf vaak niet te doen door de vele bochten in de afvoerleiding. Het is beter daar een ontstoppingsbedrijf voor in te schakelen deze hebben professionele ontstoppingsveren en machines. Deze rioolveren worden machinaal in de riool-afvoerleiding gedraaid en slaan alle vervuiling van de wanden van de riool-afvoerleiding. Na het reinigen van de afvoer krijgt u meestal garantie op de werkzaamheden. Bij ons is dit een jaar als er geen gebreken worden geconstateerd.

Snelle oplossing

Hebt u alles al geprobeerd om de afvoerleiding weer open te krijgen of kan en wilt u het zelf niet proberen? Wij helpen graag de afvoer weer goed door te laten lopen. Wij kunnen de:

 • Wasmachine afvoer ontstoppen
 • Keuken afvoer ontstoppen
 • Toilet afvoer ontstoppen
 • Douche afvoer ontstoppen
 • Bad afvoer ontstoppen
 • Urinoir afvoer ontstoppen
 • Ketel afvoer ontstoppen

Zit een van deze afvoeren verstopt dan kan ons ontstoppingsbedrijf dit weer snel en deskundig voor u oplossen. Voor een afspraak kunt u bellen met

Riool-Afvoer-Ontstoppingsdienst 06 152 122 37

Ook voor Camera inspectie detectie, rioollucht, herstellen van de afvoerleiding.

Home

afvoer ontstoppen? Bel een riool afvoer ontstoppingsbedrijf om de verstopping te verhelpen. 085 130 16 92.